infoFestival
infoFestivalTeatru

Festivalul Vin’ la Teatru, Focsani

vin-la-teatru

În perioada 18 – 21 iulie, Teatrul Municipal ˶Maior Gheorghe Pastia” din Focșani, găzduiește un eveniment inedit, Festivalul Vin’ la Teatru. Aflat la prima ediție, festivalul este organizat în totalitate pe bază de voluntariat, intrarea este liberă, dorința noastră fiind aceea de avă bucura de teatru.
Cuvintele cheie care definesc Festivalul Vin’ la Teatru sunt tinerețe și bunăvoie. În culisele festivalului stau foști elevi ai colegiilor din Focșani, actuali studenți sau absolvenți ai universităților din București, printre care și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ˶I.L. Caragiale˝. Pe scenă stau tineri talentați care vor prezenta opt spectacole marcate prin diversitate, de la dramă și comedie până la coregrafie și improvizație. Festivalul prezintă șase producții de licență și masterat ale U.N.A.T.C ˶I. L. Caragiale, spectacolul Vest Est produs de Teatrul Independenților Profesioniști și trupa de improvizație Backstage Boys. Câteva dintre aceste spectacole au fost și premiate în cadrul Galei Absolveților 2013 UNATC de către critici de teatru, actori, regizori, coregrafi.
Culise, scenă, public. Festivalul Vin’ la Teatru se adresează tuturor vârstelor și vă invită timp de patru zile la teatru, fără grija biletelor și a rezervărilor. Pentru tineri organizăm ateliere speciale de expresivitate corporală, de improvizație sau de lucru pe text. Dacă ți-ai dorit să descoperi cum se naște o situație pe scenă, acum este momentul să afli. În cadrul acestui festival, teatrul nu mai este o formă de cultură și artă pretențioasă, elitistă, costisitoare, ci o formă de a petrece timpul liber în care poți să și înveți, dar și să te distrezi.
Oferta noastră constă în spectacole de calitate și intrare liberă așa că vă invităm pe 18 iulie, la ora 17:00, la Teatrul Municipal ˶Maior Gh. Pastia˝ să ne bucurăm împreună de prima ediție a Festivalului Vin’ la Teatru. Seara va începe cu spectacolul de coregrafie Zic Zac, premiat pentru cea mai bună creație coregrafică și va continua la ora 20:00 cu spectacolul Clasa Noastră, premiat, de asemenea, pentru cel mai bun spectacol de Arta Actorului.
Programul integral poate fi vizualizat pe pagina de facebook a evenimentului: www.facebook.com/vinlateatru

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *