infoFestival
infoFestivalTeatru

Festivalul National de Teatru pentru Liceeni „Jos Palaria”

Vineri, 10 mai 2013, de la ora 10.00, debutează la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Bucureşti a XVI-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru pentru Liceeni „Jos Pălăria”, care va avea loc în perioada 10-12 mai 2013. Iniţiat si coordonat de George Mihăiţă, directorul Teatrului de Comedie din Bucureşti, „Jos Pălăria” aduce anul acesta în concurs 7 trupe de liceeni din ţară (Timişoara, Botoşani, Constanţa, Ploieşti şi Plopeni), precum şi 11 trupe din liceele bucureştene. Vor fi prezentate 18 spectacole cu adaptări după texte clasice, precum „Nunta” lui Cehov, „Gaiţele” lui Kiriţescu sau „Zăpezile de altădată” de Dumitru Solomon, dar şi spectacole scrise şi regizate chiar de elevi. Festivalul de Teatru “Jos Pălăria” şi proiectul Vernisaj A realizat de eleva Elleny Pendefunda din Iaşi sunt două evenimente ce marchează sărbătorirea Zilei Adolescentului, în a doua duminică a lunii mai.
Din juriul Festivalului “Jos Pălăria” 2013 fac parte jurnalista Gabriela Hurezean (preşedinte), scriitoarea Cornelia Maria Savu şi regizoarea Teodora Câmpineanu.
Organizatorii festivalului sunt Clubul UNESCO-Adolescenţii, Primăria Sectorului 3 şi Teatrul de Comedie. Parteneri media: TeenPress, CULTURA, www.agentiadecarte.ro.
Premiile „Jos Pălăria”, oferite de VODAFONE, Editura Tracus Arte, Mike Godoroja&Blue Spirit şi Teatrul de Comedie, vor fi acordate de Ziua Adolescentului, duminică, 12 mai 2013, de la ora 11.00, în Sala Studio a Teatrului de Comedie, în cadrul unui eveniment multimedia prezentat de scriitorul Dan Mircea Cipariu.
Trupa câştigătoare a Festivalului “Jos Pălăria 2013” va fi invitată să susţină un spectacol în cadrul Festivalului Comediei Româneşti – FestCO 2012, ediţia a XI-a, eveniment ce va avea loc în luna iunie a anului viitor.
Vernisaj A şi „Romeo şi Julieta” cu laureaţii Jos Pălăria
Gala laureţilor celei de-a XVI-a ediţii a Festivalului „Jos Pălăria” va fi precedată de un alt eveniment artistic dedicat Zilei Adolescentului – Vernisaj A, aflat deja la a IV-a ediţie. Anul acesta vor fi expuse, în foaierul Teatrului de Comedie, lucrările semnate de Elleny Pendefunda , în vâstă de 12 ani, aflată deja la a cincea sa personală. Curatoarea expoziţiei este scriitoarea Cornelia Maria Savu, iar vernisajul va fi deschis, de la ora 11.30, de scriitorul Dan Mircea Cipariu. Născută la 25 Aprilie 2001 la Iaşi, Elleny Pendefunda este elevă a Şcolii Junior a Universităţăţii A.I.Cuza Iasi din 2008, elevă a Colegiului Naţional de Artă “Octav Bancilă” din Iaşi prin clasarea pe primul loc la probele de evaluare pentru clasa a V- a la Secţia de Artă plastică.
Gala de premiere Jos Pălăria se va încheia la Sala Studio a Teatrului de Comedie cu primul şnur cu public al spectacolului „Romeo şi Julieta” de William Shakespeare, în regia Teodorei Câmpineanu, cu foşti laureaţi Jos Pălăria în rolurile principale. In rolul Julietei a fost distribuită foarte tânăra Raphaela Lei (18 ani), descoperită de regizoare în ediţia anterioară a festivalului, iar în rolul lui Romeo va evolua Răzvan Amitroaei şi el laureat al festivalului, acum student în ultimul an la UNATC. Din distribuţie mai fac parte încă patru actori foşti laureaţi ai Festivalului „Jos Pălăria”.

afis-A3-jos-palaria-2013

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *