infoFestival
infoFestivalMuzica

Festivalul IMAGINE a inceput!

Workshop-uri pentru tineri muzicieni si voluntari, plus o seara de jam session! Asta a insemnat prima zi a festivalului Imagine. Participantii au sosit, s-au cazat si au participat la Welcome Drink-ul din seara de 12 septembrie. Dupa o seara in care cu totii am socializat, ne-am trezit de dimineata si am inceput sa ne cunoastem intre noi, de data aceasta intr-un alt cadru.
Ziua a inceput cu workshop-ul Safe Sound, sustinut de Maria Blom si Christine Hellqvist (Suedia). Unul din scopul acestei editii a festivalului Imagine, este de a ridica un semnal de alarma referitor la o problema cu care se confrunta mii de oameni, dar foarte putini sunt constienti de pericolul la care se expun. In cadrul acestui workshop s-au prezentat factorii care provoaca boli grave ale urechii, din cauza unui numar exagerat de decibeli. In urmatoarele doua zile, toti spectatorii Imagine, vor fi informati si ajutati sa previna ranile ireparabile de pe timpan. Cum? Va asteptam la concertele din Piata Mica, unde va vom ajuta sa ascultati muzica buna, la un volum decent si in acelasi timp, cu urechile in siguranta.
Pe tot parcursul zilei, au avut loc workshop-uri despre Egalitatea sexelor, Comunicare si compozitie si discutii despre tot ceea ce inseamna probleme tehnice intr-o trupa, in timpul concertului, comunicarea cu ceilalti, importanta acordata muzicii si scopul acesteia in viata fiecaruia. De asemenea, tinerii organizatori, au avut parte de training-uri oferite de o parte din membrii Jenunesse Musicales International: Blasko Smilevski, Cristian Gheorghiu si Erik Larsen. Tinerii muzicieni au avut ocazia de a “fura” secrete de la mari personalitati din lumea muzicala precum Svein Tore Werstad, Andrei Tudor si Florin Barbu.
Seara s-a incheiat cu o sesiune fenomenala de jam session-uri in cadrul careia s-au implicat cu entuziasm toti participantii Imagine.
Distractia de abia incepe,urmeaza doua seri de concerte, finala nationala si cea internationala! De asemenea, trupa MANDINGA va concerta pe scena Imagine in seara de 14 septembrie, iar sambata sibienii vor avea ocazia sa asculte live, faimoasa trupa LALA BAND!
Timp de doua zile Piata Mica din Sibiu va fi “invadata” de tineri pasionati de muzica, care cu siguranta ii vor “contagia” pe toti trecatorii!

DARE TO IMAGINE!

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *