ULTIMELE STIRI

luni, 8 august, 2022
playtech.ro
playtech.roLifestyle

Echilibru între viața profesională și cea personală: legea europeană care obligă statele membre să ia măsuri

lensa.ro

Faptul că nu există un echilibru concret între viața personală și cea profesională, a doua având tendința de a o acapara pe prima, nu este un secret pentru nimeni. Cu această situație ne confruntăm noi, românii, dar și membrii altor state europene.

Începând cu data de 2 august, toate statele membre ale Uniunii Europene au obligația de a aplica noile norme care vin să aducă un echilibru între cele două vieți ale europenilor: profesională și personală.

Ce prevăd noile norme care ar urma să readucă echilibru în viața omului

Aceste noi norme stabilesc o serie de standarde cu privire la concediul de paternitate, pentru cel de creștere al copilului, dar și cel de îngrijitor, adăugând drepturi în plus.

Printre aceste drepturi suplimentare se numără cel de a cere formule flexibile de muncă, astfel încât persoanele care vor să-și continue cariera să o poată face, fără a sacrifica timp prețios menit să fie petrecut alături de familie. Acest drept este parte componentă din Pilonul european al drepturilor sociale, iar introducerea lui reprezintă un pas esenţial către construirea unei Uniuni a egalităţii.

Foarte important, se mizează pe egalitate între sexe, astfel încât femeile să poată să meargă la muncă, de vreme ce bărbații să poată să beneficieze de drepturile legale pentru creșterea copiilor.

Spre exemplu, în prezent, mai puțin de 6% dintre femeile care au responsabilități de familie lucrează, în timp ce bărbații ating un procent invers proporțional, de 81%.

În acest fel, nu numai că s-ar crea responsabilități egale între membrii familiei însă va ajuta și la eliminarea sexismului, o caracteristică încă prezentă în multe dintre comunitățile europene, cu emfază pe cele din Europa de Est, inclusv țara noastră.

Statele membre au obligația să implementeze de urgență aceste măsuri, ca mai apoi, Comisia Europeană să evalueze modul în care acestea au reușit să pună în aplicare noile directive.


Citiți articolul original pe playtech.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (playtech.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
chilipirul-zilei.ro/

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.