infoFestival
infoFestivalSpecial

Descoperă culisele festivalului prin Programul de Voluntariat!

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) anunţă deschiderea sesiunii de înscrieri pentru Programul de Voluntariat dedicat celei de-a XXIII-a ediţii a  evenimentului. De cei peste 2600 de participanți, cele 67 de spații de joc, și peste 400 de evenimente ale festivalului, alături de echipa organizatorică, se ocupă cu multă dedicație și profesionalism o comunitate formată din peste 500 de voluntari din cadrul Programului de Voluntariat al FITS.

e-normal-sa-fii-voluntar

Descoperă magia celui mai important festival de artele spectacolului din România printr-un program de educaţie non-formală ce reuneşte anual o comunitate foarte numeroasă de voluntari din ţară şi din străinătate! Voluntarii au un rol cheie în sectorul cultural, oferind vitalitate şi idei inovatoare. La Sibiu, datorită Festivalului Internaţional de Teatru şi a altor câteva evenimente de marcă, a fost creată cea mai mare şi importantă platformă de promovare a educaţiei non-formale prin intermediul artelor spectacolului. Acest proiect a fost inaugurat în cadrul Programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007.
Serviciul de voluntariat al FITS este conceput pentru a oferi training şi o multitudine de avantaje specifice acţiunilor de voluntariat, printre care: oportunităţi de training, câştig de experienţă în vederea obţinerii unui serviciu mai bun, învăţarea de lucruri noi şi formarea deprinderilor utile, familiarizarea cu diferite sisteme operaţionale şi structuri organizatorice, membru într-o organizaţie prestigioasă, dar mai ales posesia unui certificat nominal de voluntariat ce poate influenţa punctajul la concursurile organizate pentru ocuparea unui loc de muncă, în sensul că certificatul de voluntar se consideră experinţă profesională, conform Legii 78 din 2014.
Prima etapă a înscrierilor pentru Programul de Voluntariat din acest an va avea loc în perioada 11 noiembrie 2015 – 11 ianuarie 2016. În acest an, înscrierile la Programul de Voluntariat se pot face exclusiv online. Cei interesaţi să participe la interviuri sunt rugaţi să aplice completând formularul existent pe site-ul oficial al Programului de Voluntariat, www.proiect1200.ro, la adresa: http://www.proiect1200.ro/inscriere-voluntariat/
Dacă necesarul de voluntari nu se va acoperi după prima etapă, în primăvară se va lansa o nouă campanie de selecţie pentru înscrierile ca voluntar FITS 2016.
În 2012, Programul de Voluntariat a lansat platforma Europe-Asia Education Arch, reprezentând un proiect de cooperare cu ţările din Asia (Coreea, Japonia, China) în domeniul educaţiei non formale şi formale prin intermediul voluntariatului şi stagiilor de practică în artele spectacolului pentru tinerii profesionişti, studenţi şi absolvenţi, cu accent pe dezvoltarea abilităţilor organizatorice privind evenimentele culturale.
„Acest program, prin educaţie non-formală, oferă tuturor şansa de a-şi perfecţiona abilităţile personale şi profesionale, cu un accent deosebit pe colaborarea şi ajutarea reciprocă între membrii comunităţii sibiene şi participanţii din alte zone ale ţării sau lumii. Această şcoală reprezintă singurul spaţiu în care procesul de pregătire durează între 3 şi 4 luni, voluntarii fiind chemaţi la interviuri din timp, atent selecţionaţi şi pregătiţi deoarece pe toată durata festivalului, încrederea şi responsabilitatea acordată acestora este pe aceeaşi treaptă cu cea a unui angajat al FITS”, a declarat Lavinia Alexe, coordonatorul proiectului.
Programul de Voluntariat al Festivalului este derulat în parteneriat cu Asociaţia Proiect 1200, care gestionează procesul de selecţie şi training al voluntarilor.
Cea de-a XXIII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 10 – 19 iunie 2016.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *