Strângerea frunzelor uscate de pe spaţiile verzi nu este benefică arborilor, deoarece aceştia extrag substanţe hrănitoare din resturile vegetale, afirmă președintele Asociaţiei Peisagiştilor din România.
Preşedinta Asociaţiei Peisagiştilor din România, Diana Culescu, a afirmat pentru AGERPRES că obiceiul unor autorităţi locale de a „mătura de la un capăt la altul” parcurile nu se întâlneşte în ţările occidentale. La Versailles se greblează frunzele de pe alei, dar între arbori sunt lăsate pe pământ, a menţionat ea.
Argumentul conform căruia frunzele acumulate ar împiedica, în primăvara anului următor, creşterea altor plante nu este unul justificat, deoarece şi în păduri cresc plante sub copaci, chiar dacă nu îndepărtează nimeni resturile vegetale, a subliniat Curlescu.
„În general, e bine să lăsăm frunzele pe sol, pentru că se descompun şi oferă nutrienţi plantelor. Din păcate, la noi nu se înţelege acest lucru şi se mătură de la un capăt la altul parcurile. (…) Sunt mai multe tipuri de plantaţii – unele care nu trebuie să aibă neapărat iarbă pe dedesubt, dar noi încercăm să punem gazon peste tot, pentru că nu ştiu exact de unde am înţeles noi că gazonul creşte în pădure. Nu trebuie să arate chiar tot parcul, de la un capăt la altul, la fel. Şi asta se poate vedea, de exemplu, şi la Versailles, unde se greblează frunzele de pe alei, dar între arbori sunt lăsate pe pământ”, a explicat Diana Culescu… [continuare]
Accesați articolul integral pe wall-street.ro