Mestecatul este o mică sesiune de gimnastică ușor de adoptat și este mai presus de toate arma secretă pentru a rămâne sănătos.
Cresc abilitățile de memorare
Nu este nimic mai bun decât să-ți mesteci corect mâncarea pentru a-ți „hrăni” creierul. Acest lucru crește într-adevăr stimularea senzorială (alimentul amestecat bine cu enzimele salivare eliberează toate aromele lor), ceea ce stimulează memoria care se află în hipocamp. Potrivit cercetătorilor japonezi, mâncarea mestecată bine ar preveni astfel tulburările cognitive și, mai larg, demența. Mestecatul crește, de asemenea, secreția de histamină, un neurotransmițător care îmbunătățește abilitățile de învățare. Și asta nu este tot. Datorită presiunii exercitate de maxilare, afluxul de sânge către creier favorizează o mai bună oxigenare și crește eficiența funcției creierului.
Controlezi mai bine poftele
A-ți lua timp pentru a mânca mestecând fiecare mușcătură de cincisprezece până la douăzeci de ori înainte de a înghiți, limitează micile dureri cauzate de foame în timpul zilei. Cu cât mestecăm mai mult, cu atât creierul este mai informat despre conținutul gurii noastre: analizează cantitățile și numără caloriile ingerate, pentru a declanșa eliberarea hormonului de sațietate (leptina) când vine momentul, aproximativ douăzeci de minute mai târziu… [continuare]
Accesați articolul integral pe tabu.ro