ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
financiarul.ro
financiarul.roActualitateInternational

Cum suplineşte statele europene, stocurile de gaz pentru iarnă?

Pe măsură ce iarna se apropie, iar livrările de gaz rusesc către Europa s-a redus considerabil, statele din occident au identificat soluții de conservare a energiei. Astfel, Germania a făcut presiuni luni de a obține gaze lichefiate (GNL) de la furnizorii din Golf.

Concret, autoritățile germane au afirmat că intenţionează să semneze contracte pentru GNL în Emiratele Arabe Unite, pentru a aproviziona terminalele pe care le construieşte. Gazoductul Nord Stream 1 prin care gazele rusești ajungeau către Europa a fost închis. În același timp, Spania şi Franţa au subliniat planuri de urgenţă pentru a încerca să evite întreruperile de curent.

În opinia sa, „Dacă totul merge bine, economiile în Germania sunt mari şi avem puţin noroc cu vremea, avem… şansa de a trece confortabil iarna”, a declarat ministrul Economiei, Robert Habeck, după un tur al unui viitor terminal GNL din nordul Germaniei… [continuare]


Accesați articolul integral pe financiarul.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (financiarul.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.