Cati Călin este psiholog și trainer în comunicare prin metoda ESPERE. Este acreditată de Institutul ESPERE International și din anul 2001 este specialist în training, consultanță și resurse umane. Din anul 2007 s-a dedicat transmiterii Metodei ESPERE ca moderator de grupuri de dezvoltare personală, programe de formare special concepute pentru cupluri, organizații, profesori, educatori, părinți și copii.
Ce te-a dus către Metoda ESPERE, care nu e neapărat o metodă terapeutică, ci mai degrabă una de comunicare?
Citește și:
- Nu a privit cancerul ca pe o luptă, ci ca pe o redescoperire de sine. Alisia Mureșan: „Eu nu credeam înainte în Dumnezeu”
- Cum arată viața româncei care a stabilit recordul mondial în ape înghețate? Simona Chiru: „de luni până sâmbătă am între 6 și 9 antrenamente de aproximativ 2 ore”
- Nu a fost nici Nod în Gât, nici Nod în Papură, nici Capra Vecinului, a fost Fără Zahăr: „Suntem două jumătăţi greu delimitabile, un fel de devălmăşie”. Cum sărbătoresc aproape 30 de ani de activitate la festivalul Rocanotherworld
Cati Călin: Eu căutam, în primul rând, ceva care să mă ajute pe mine, să-mi cresc eu încrederea în mine, să mă simt bine, să am relații bune cu ceilalți. Terminasem Psihologia, eram angajată într-un prim job serios și cu siguranță căutam să găsesc o modalitate de a mă ajuta pe mine și eventual, de a mă duce și în direcția de carieră. Îmi amintesc ce am scris în jurnal la începutul Formării ESPERE: mai întâi să văd eu cum e pentru mine și după aceea văd eu dacă o transmit și celorlalți. Dar după întâlnirea cu Jacques Salome și faptul că vedeam în mod concret niște lucruri care mi se păreau pe cât de simple, pe atât de surprinzătoare, am ajuns la concluzia că aveam două opțiuni: o formare în psihoterapie și formarea în Metoda ESPERE. Și am ales-o pe aceasta, pentru că au fost întâlniri cu oameni cu care consideram eu că am mai multe afinități sau de care mă simțeam inspirată… [continuare]
Accesați articolul integral pe life.ro