Rețeta Stroganoff cu carne de vită este una dintre cele mai apreciate și gustoase rețete culinare cu origine rusească. Vezi mai jos cum prepari pas cu pas preparatul culinar vită Stroganoff!
Rețetele cu carne de vită sunt variate și pot fi adaptate foarte ușor în funcție de preferințe. Însă preparatul culinar vită Stroganoff și-a păstrat originalitatea de sute de ani. Citește cum să să prepari vită Stroganoff.
Ce înseamnă preparatul culinar vită Stroganoff
Denumirea preparatului provine de la familia nobilă Stroganoff din Rusia, iar forma franțuzească de Stroganoff i-a fost atribuită ulterior. Beef Stroganoff sau vită Stroganoff este unul dintre preparatele vedetă din bucătăria rusă, care constă în fâșii de carne de vită sau vițel, prăjite, acoperite de un sos făcut din smântână cu ciuperci și muștar.
Preparatul culinar a fost menționat pentru prima dată de către Jelena Molochowetz, în anul 1871, în cartea sa de bucate rusești. În cartea sa, rețeta era descrisă asemenea unui ragu cu sos de smântână și muștar alături. Mai târziu, în 1891, chef Charles Briere, care locuia în St. Petersburg, a participat la un concurs culinar din Paris, unde a prezentat rețeta, iar de atunci preparatul a ajuns un clasic în gastronomia internațională…
Accesați articolul integral pe