click.ro
click.roSanatate & Fitness

Cum poți să trăiești peste 100 de ani? Un celebru medic român a dezvăluit secretul

Un renumit medic a dezvăluit ce trebuie să faci pentru a trăi „în jur de 130-140 de ani”. Acesta a oferit și un exemplu concret despre secretul care te face să duci o viață ât mai lungă.Putem, pur şi simplu, să ne modificăm starea de sănătate, comportamentul uman în beneficiul nostru, susține Prof. dr. Constantin Dulcan. Acesta crede că longevitatea și vindecarea depind de modul în care gândim zilnic.

„Sistemul nostru imunitar este, după cum spun japonezii, construit aşa încât noi să putem trăi în jur de 130–140 de ani,” spune cunoscutul medic.


Merită să afli sfatul lor: Insula unde trăiesc cei mai mulți oameni de peste 100 de ani! Cele zece secrete ale nemuririi


În vârstă de 83 de ani, neurologul susține că „ne putem prelungi viaţa în funcţie de modul în care gândim”. El precizează că suntem suma tuturor gândurilor şi emoţiilor noastre și că „emitem pe zi circa 60.000 de gânduri.”

Cum poți să trăiești până la 130-140 de ani? „Noi pledăm pentru viaţă sau pentru moarte, pentru sănătate sau pentru boală”

Cunoscutul neurolog a explicat că oamenii au abilitatea de a-și modifica starea de sănătate. „Cu fiecare gând pe care îl emitem, noi pledăm pentru viaţă sau pentru moarte, pentru sănătate sau pentru boală”, a precizat Prof. dr. Constantin Dulcan

Totodată, el a dat și un exemplu din experienața sa profesională. Medicul a dezvăluit că au existat persoane care au venit la el să se trateze și au reuşit să grăbească vindecarea cu ajutorul unei gândiri pozitive.


Află care este: Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Ne prelungim viața cu 13 minute când îl consumăm


„Eu am creat clinica de neurologie şi la Craiova şi în Bucureşti, aveam bolnavi cu aceeaşi boală, accident vascular. Eram zilnic obligat să fac vizita cu 30 de oameni după mine. Şi întrebam bolnavii cum se simt. Unul îmi spunea că se simte bine, că va fi şi mai bine.

Mă duceam după trei zile, mă uitam la faţa lui, vedeam cum înfloreşte. Altul spunea că nu îi e bine, că l-a durut injecţia, că nu i-a trecut cu pastila pe care i-am dat-o.

Acel om mergea prost, rău. Se vedea că e nemulţumit şi nu îi mergea bine nici tratamentul. În clipa de faţă vorbim despre ceea ce se cheamă puterea minţii”, a povestit renumitul medic.

Cât de mult putem trăi? Medicul Constantin Dulcan: „Ne putem prelungi viaţa în funcţie de modul în care gândim”

„Putem, pur şi simplu, să ne modificăm starea de sănătate, comportamentul uman în beneficiul nostru. Acestea sunt lecţiile de ultimă oră pe care ni le dau ştiinţele.


Poate te interesează: Secretul celui mai fericit om din lume! Ce face 15 minute în fiecare zi


Deci, nu trebuie să ne lăsăm speranţa că ne ajută doar o reţetă. Ne ajută reţetele, dar cel mai mare ajutor ni-l dăm singuri. Doctorul nu este Dumnezeu, iar medicina nu este matematică”, explică profesorul Constantin Dulcan, conform doctorulzilei.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa [email protected]!


Citiți articolul original pe click.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (click.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *