Film
FilminfoFestival

Conferința Internațională ”Cum poate ajuta tehnologia la dezvoltarea soluțiilor sustenabile” organizată în luna octombrie la București

Pe 10 octombrie, Bucureștiul va găzdui Conferința Internațională ”Cum poate ajuta tehnologia la dezvoltarea soluțiilor sustenabile” ce se va desfașura în intervalul orar 10.00-14.30, la Cinema Elvira Popescu. Agenda conferinței este disponibilă aici.

  • La întâlnirile cu publicul român vor lua parte și doi invitați francezi. Marc Fontecave – profesor la Collège de France, la catedra de Chimie a sistemelor biologicie – va vorbi despre provocările din domeniile energiilor regenerabile și stocării energiei; pe de altă parte, Jean-Christophe Mathias, filozof, va evoca dinamica ascendentă și îngrijorătoare a dispariției speciilor vegetale.
  • Dintre invitații români și-au anunțat prezența Victor Negrescu, Ministru delegat pentru Afaceri Europene, reprezentați ai companiilor, ONG-urilor și mass-media.
  • Conferința se adresează și publicului larg preocupat de soluțiile pe care le oferă tehnologia. Cei interesați sunt așteptați să participe la dezbateri și la sesiunile Q&A. Intrarea este liberă.
  • Evenimentul este organizat în cadrul GreenTech Film Festival – primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi ce se desfășoară la Cinema Elvira Popescu, în perioada 9-12 octombrie. Programul festivalului este disponibil aici.

Poate ajuta tehnologia la gasirea unor soluții prin care să reducem impactul pe care îl avem asupra mediului? La această întrebare vor încerca să raspundă invitații Conferinței Internaționale ”Cum poate ajuta tehnologia la dezvoltarea soluțiilor sustenabile” ce se va desfășura în intervalul orar 10.00-14.30, la Cinema Elvira Popescu din București.
Experţi în ştiinţă, tehnologie şi ecologie din România şi Franţa îşi propun ca prin propria expertiză să formuleze un răspuns la subiectul central al conferinţei, organizat în jurul a două paneluri – „Energie regenerabilă şi stocarea energiei: apă, CO2 şi soare. Maşini electrice. Case solare” şi „Dezvoltarea de soluţii pentru agricultură sustenabilă”. Vor fi prezentate exemple de bune practici din domeniul reciclării dar și soluțiile inovatoare folosite de companii pentru reducerea consumului de energie. Programul detaliat al conferinţei poate fi văzut aici.  Dintre invitații români și-au anunțat prezența Victor Negrescu, Ministru delegat pentru Afaceri Europene, reprezentați ai companiilor, ONG-urilor și mass-media.
Marc Fontecave – profesor la Collège de France, la catedra de Chimie a sistemelor biologicie – va vorbi despre provocările din domeniile energiilor regenerabile și stocării energiei; pe de altă parte, Jean-Christophe Mathias, filozof, va evoca dinamica ascendentă și îngrijorătoare a dispariției speciilor vegetale la finalul proiecției documentarului său „ Alerte rouge sur la Tulipe” (Cod roșu pentru laleaua sălbatică).
“Contribuția tehnologiei la asigurarea unei economii sustenabile este tema centrală a primului festival Green Tech din România și a dezbaterilor care completează agenda acestei manifestări inedite. Dorim ca această primă ediție să fie încununată de succes și să constituie un forum activ de discuții  în favoarea dezvoltării unei economii durabile”. Declară Valentin Negoiță, Președinte APDETIC&ECOTIC, Coaliția Skills 4IT România.
GreenTech Film Festival, primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi, se desfășoară la Cinema Elvira Popescu, în perioada 9-12 octombrie.
”Prezența GreenTech Film Festival la Institutul Francez din București se înscrie în strategia acestuia din urmă de a organiza și de a găzdui evenimente cu impact ecologic redus. Institutul Francez salută organizarea unui astfel de festival în România și își exprimă speranța că acest exemplu de bune practici pentru protecția mediului va fi urmat și de ceilalți actori culturali ai țării. Proiecțiile, conferințele și dezbaterile festivalului se vor desfășura la Cinema Elvira Popescu, o sală „verde” prin concepție și exploatare. Biletele pentru festival costă 5 RON/film și vor fi puse în vânzare pe https://eventbook.ro/elvirepopesco. Declară reprezentanții Institutului Francez din București.
Programul GreenTechFilm Festival include proiecţii ale unor filme documentare realizate de specialişti străini, dar şi studii de caz din România, surprinse sub forma unor scurtmetraje, dar si evenimente dedicate copiilor, sub numele MINI GreenTech  – ateliere de ştiinţă, ecologie, robotică, reciclare creativă. În deschiderea festivalului se anunță lansarea documentarului românesc 10(Zece), o producție independentă, care prezintă oameni de excepție din România.
GreenTech Film Festival este organizat de Media Image Factory, cu o experiență de 10 ani în dezvoltarea și comunicarea proiectelor sociale, Asociaţia ECOTIC, Institutul Francez, cu sprijinul Every Can Counts România, IBM şi UPC, Discovery Channel, Revista Știință și Tehnică, dar și al altor parteneri. Mai multe detalii despre filme şi ateliere sunt disponibile pe site-ul www.greentechfilmfestival.ro şi pe pagina de Facebook GreenTechFilmFestival.

***

Parteneri media: Radio ZU, Zile şi Nopţi, 24 Fun, DECS, Cinemagia, Dicovery Channel, Green Report, InfoMediu Europa, Ştiinţă&Tehnică, Eva.ro, Cinefan, Oraşul Meu, Informateca, România Pozitivă, Filme-Cărţi, Modernism, Gratuitor, Feeder.ro.
Deplasarea cu mașinile electrice este posibilă cu sprijinul: BADSI, BMW Romania, Renault România.
Primul Festival Zero Carbon din România este posibil cu sprijinunul: Asociația Zero CO2.
Mașina oficială a festivalului: Nissan Leaf – cea mai vândută mașină electrică din lume!
Website-ul festivalului a fost realizat cu sprijinul: Undesigned.
Folosirea produselor de catering locale este posbilă cu sprijinul: Aqua Carpatica, Cofetăriile Delice.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *