infoFestival
infoFestivalSpecial

Concursul National de Scenarii

Iniţiat de HBO şi derulat în parteneriat cu Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc a ajuns la cea de-a 13-a ediţie
Bucureşti, 15 februarie 2013 – Astăzi este prima zi de înscrieri la Concursul Naţional de Scenariiiniţiat de HBO România, în parteneriat cu Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).
Concursul Naţional de Scenarii se va desfăşura în perioada 15 februarie – 1 aprilie 2013 şi cuprinde trei categorii: lung metrajscurt metraj, dedicate exclusiv amatorilor, şi documentar – unde se pot înscrie deopotrivă amatorii şi profesioniştii.
Înscrierile se pot face doar pe site-ul www.hbo.ro/concursscenarii. Ora 11:00 a zilei de 1 aprilie 2013 este ultima dată exactă la care un scenariu se poate înscrie la Concursul Naţional de Scenarii, ediţia 2013.
Concursul Naţional de Scenarii iniţiat de HBO şi derulat în parteneriat cu Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc îşi propune să găsească şi să promoveze noi nume în industria românească de film. HBO România are convingerea că TIFF va asigura o bună expunere finaliştilor Concursului Naţional de Scenarii.
Câştigătorii ediţiei 2013 vor beneficia de următoarele premii:
 Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lung metraj este în valoare de 3000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.
– Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj este în valoare de 1500 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.
 Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar este în valoare de 2000 USD. În cazul în care scenariul declarat câştigător este realizat de mai mulţi autori, premiul oferit urmează a fi împărţit în mod egal între aceştia.
– Premiul HBO  – 3 zile la TIFF va fi pus la dispoziţia celor 9 (nouă) finalişti ai celor trei  categorii şi constă în următoarele: 3 zile de festival al căror cost va fi acoperit integral (pe lângă cazare şi transport, acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile – detalii despre aceste evenimente puteţi gasi pe site-ul  www.tiff.ro).
Componenţa juriului celor trei categorii ale Concursului Naţional de Scenarii va fi anunţată la  data de 15 martie 2013.
Anunţarea câştigătorilor se va face în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania care urmează să se desfăşoare la Cluj în perioada 31 mai – 9 iunie 2013.
CNS-2013

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *