ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
cancan.ro
cancan.roLifestyle

Concediu de paternitate pentru viitorii tați. UE îi obligă să rămână acasă cel puțin 2 luni

Viitorii tați vor fi nevoiți să petreacă cel puțin două luni alături de nou-născuții lor, dacă își doresc să mai aibă un loc de muncă. Această directivă a fost implementată la nivel european pentru a facilita crearea unei relații puternice între copil și figura paternă.

Până acum, mamele erau cele care petreceau timpul alături de copiii lor, după ce îi aduceau de la maternitate, iar în foarte puține cazuri tații li se alăturau. Totuși, un nou regulament ar putea să îi oblige pe bărbați să rămână în concediu de creștere a copilului pentru cel puțin două luni.


VEZI ȘI: DREPTURI NOI PENTRU ANGAJAȚII DIN ROMÂNIA! DIRECTIVA UE A INTRAT DEJA ÎN VIGOARE


Viitorii tați, obligați să își ia concediu cel puțin două luni

O nouă lege ar putea fi pe placul viitorilor părinți. Se dorește ca tații să petreacă mult mai mult timp alături de copii lor, tocmai de aceea vor primi din partea angajatorului 10 zile de concediu imediat după nașterea copilului, în loc de cinci zile. De asemenea, specialiștii au descoperit faptul că tații nu se implică suficient în creșterea și dezvoltarea copiilor în primii ani de viață, din acest motiv, doresc să îi oblige pe bărbați să petreacă cel puțin 2 luni acasă, alături de familie. Cu alte cuvinte, atât mama, cât și tatăl vor beneficia de cel puțin 4 luni de concediu de creștere a copilului, iar două dintre acestea nu vor putea fi transferate celuilalt părinte.

„Măsura a fost luată pentru a încuraja o repartizare mai echitabilă a responsabilităţilor de îngrijire între femei şi bărbaţi şi pentru a permite crearea timpurie a unei legături între taţi şi copii”, se arată în directiva privind echilibrul dintre viaţa profesională şi cea privată a părinţilor.


CITEȘTE ȘI: ZILE LIBERE DE CARE NU ȘTIAI. CÂND TREBUIE SĂ-ȚI DEA ANGAJATORUL CONCEDIU


Angajatorii vor avea obligații majore în momentul în care angajații vor deveni părinți. Astfel, va fi nevoie de un program flexibil pentru persoanele care au copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 8 ani. Acest lucru este ideal pentru cei care nu au parte de un ajutor în plus și sunt nevoiți să îi supravegheze pe cei mici în majoritatea timpului.


Citiți articolul original pe cancan.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (cancan.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.