ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
impact.ro
impact.roActualitateInternational

Compania aeriană Lufthansa vine cu vești bune pentru turiști: „Operaţiunile de zbor sunt în mare parte stabilizate”

După câteva luni în care turiștii au fost terorizați din cauza zborurilor amânate sau chiar anulate, iată că se întrevede o rază de speranță, cel puțin pentru compania aeriană Lufthansa. Aceasta a anunțat că ce a fost mai rău a trecut, la câteva luni distanță după ce lipsa de personal a provocat haos în zborurile din timpul verii. Cu toate acestea, nivelurile concediilor medicale rămân ridicate pentru moment.

Lufthansa a dat marea veste așteptată de turiști

Toate companiile aeriene din Europa au fost luate cu asalt de turiști după ce restricțiile Covid-19 au fost eliminate, iar acest lucru a dus la greve constante cauzate de lipsa de personal, salarii scăzute și condiții de muncă inadecvate, turiștii fiind cei mai afectați din această ecuație. Deoarece foarte multe aeroporturi s-au confruntat cu cozi uriaşe din cauza lipsei de personal, acest lucru a dus la anulări de ultim moment.

„Punctul de jos a trecut. Operaţiunile de zbor sunt în mare parte stabilizate. Cu toate acestea, vara aceasta avem de-a face cu un nivel al concediilor medicale care nu este uşor de compensat”, a spus Christina Foerster, membră a consiliului de administraţie, ziarelor din grupul Funke Media.

Ce este și mai îngrijorător este faptul că majoritatea zborurilor anulate afectează rutele interne acolo unde există alternative, însă situaţia se va îmbunătăţi semnificativ numai cu ajutorul programului zborurilor de iarnă, care va începe la sfârşitul lunii octombrie.

Lufthansa crede că cererea de zboruri pe distanţe scurte în Europa va stimula creşterea companiilor sale aeriene de pasageri în acest an, astfel că se așteaptă la o revenire la profitul operaţional al grupului pentru întregul an.

S-a votat creșterea salariilor pentru angajații Lufthansa

În urmă cu câteva zile, compania aeriană și sindicatul Verdi au convenit asupra unei creșteri a salariilor, astfel că momentan, grevele care au pus mari probleme traficului aerian în Germania au încetat. Acordul s-a petrecut după ce luna trecută Lufthansa a decis să anuleze aproape toate zborurile programate în Germania, din cauza unei greve a personalului de la sol.

Astfel că angajații vor primi, pentru început, o sumă fixă ​​de 200 de euro pe lună, retroactiv de la 1 iulie 2022, iar începând cu 1 ianuarie 2023 va exista o creștere de încă 2,5%, dar cu cel puțin 125 de euro mai mult pe lună, iar de la 1 iulie 2023, încă 2,5%.

Statistica n-a fost deloc bună în perioada grevelor, deoarece o singură zi de grevă a dus la anularea a peste 1.000 de zboruri la huburile Lufthansa din Frankfurt și München, lucru petrecut în sezonul de vârf. Mai mult, se pare că întreruperile au costat Lufthansa de 35 de milioane de euro, a spus directorul financiar al companiei, Remco Steenbergen, iar sindicatul amenința cu noi proteste în lipsa unui acord de majorare a salariilor.

În prezent, Lufthansa se așteaptă la un profit de peste o jumătate de miliard de euro pentru anul în curs, după ce în 2021 raportase o pierdere de peste 2,3 miliarde de euro.


Citiți articolul original pe impact.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (impact.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.