libertatea.ro
libertatea.roActualitate

Codul portocaliu de caniculă va fi extins duminică şi în sudul ţări. Directorul ANM anunță temperaturi ridicate și pentru următoarea perioadă

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat, vineri, la videoconferinţa cu prefecţii organizată pe tema măsurilor de intervenţie pentru combaterea efectelor temperaturilor ridicate că avertizarea de cod portocaliu de caniculă va fi extinsă până duminică și în sudul țării. Aceasta a spus că temperaturile vor fi cuprinse între 38 și 40 de grade Celsius.

„În această dimineață am actualizat și va fi emis la ora 10 avertizarea meteorologică pentru următorul interval având în vedere că azi și mâine rămâne pe avertizare de cod portocaliu pentru de vest, nord-vest, sud-vest a țării, respectiv Banat, Crișana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Maramureșului. Ne așteptăm ca valul de căldură să se intensifice vorbim de temperaturi cuprinse între 38-40 de grade și minime care nu vor coborî sub 20 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi deosebit de accentuat”, a transmis Elena Mateescu azi în videoconferința cu prefecții.

Directorul ANM a precizat că avertizarea de cod portocaliu de caniculă va fi extins și pentru ziua de duminică.

„Pentru ziua de duminică extindem avertizarea meteorologică de cod portocaliu pentru zona de sud a țării, respectiv, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei, având în vedere că în această parte a țării maximele vor fi cuprinse între 38-40 de grade, nopțile tropicale, minimele nu vor coborî sub 20-22 de grade și disconfortul termic va fi accentuat”, a mai spus Elena Mateescu.

Pentru următoarea lună se anunță în continuare temperaturi ridicate, iar ploile vor lipsi.

„Este semnificativ faptul că semnalul pentru intervalul 25 iulie – 22 august prin actualizarea estimărilor pentru intervalul de o lună rămânem pe un fond de vreme caldă și cu un deficit de precipitații, fapt care va accentua și posibil se va accentua starea de secetă pedologică extremă în bună parte din țară așa cum este prezentă și în acest moment în Muntenia, Moldova, Dobrogea, Oltenia, Banat, Crișana, Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei.”


Citiți articolul original pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *