libertatea.ro
libertatea.roMonden

Co-autorul versurilor albumului „Cantafabule” al trupei Phoenix, Andrei Ujică, scandalizat de declarațiile lui George Simion pe tema „imnului AUR”

Regizorul și scenaristul Andrei Ujică s-a declarat deranjat de una dintre declarațiile făcute de George Simion la nunta sa, care a proclamat o melodie a trupei Phoenix „imnul AUR”.

După Josef Kappl și Ovidiu Lipan Țândărică, un alt nume legat de trupa Phoenix reacționează la nunta de sâmbătă a lui George Simion, acolo unde a cântat și Nicu Covaci. Numai că spre deosebire de Kappl, care s-a declarat deranjat de chiar prezența lui Covaci la eveniment, Ujică l-a luat în vizor pe Simion, într-o postare pe Facebook.

„Aflu cu consternare că un anume George Simion a declarat astăzi la nunta sa că formația Phoenix ar fi compus „imnul AUR: Fie să renască…” Vreau să fac următoarele precizări: în primul rînd, formația Phoenix nu mai există din 1977 și în al doilea rînd, versurile respective, împreună cu toate celelalte de pe dublul album CANTAFABULE, ne aparțin în exclusivitate lui Șerban Foarță și mie. Ele au fost compuse într-un anume context cultural și istoric, care văd că nu mai poate fi citit, darămite interpretat măcar decent momentan”, a scris Ujică… [continuare]


Accesați articolul integral pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *