infoFestival
infoFestivalMuzica

Chaostar, primul nume confirmat la Ghost Gathering 2013

Ghost Gathering 2013 va avea loc în perioada 12-13 iulie 2013. Cea de-a doua ediție a festivalului de la Râșnov reunește cei mai valoroși artiști din sfera muzicii Neofolk, Neoclassic Darkwave, Post Rock și Metal. Primul nume de pe afișul festivalului vine din Grecia în premieră absolută la Chemarea Spiritelor din Râșnov: Chaostar.
Un proiect esențial pentru scena Neoclassic Darkwave, Chaostar are patru albume în palmares în peste 10 ani de existență și este organizat în forma unui ansamblu vocal-instrumental gotic intepretând cu mare succes impresionante oratorii contemporane. Chitaristul Septicflesh, Christos Antoniou, un artist desăvârșit în școlile de muzică din Anglia, a construit și a dezvoltat Chaostar, inițiativă pornită în urma succesului Septicflesh -„The Eldest Cosmonaut” din 1998; un moment definitoriu pentru muzica clasică prezentă în contextul Metal.
Ansamblul Chaostar propune un amestec rafinat de muzică clasică și experimentală, la polul opus de Septicflesh, chiar dacă în componența proiectului se regăsesc artiști membrii în ambele proiecte. În prezent, artiștii lucrează la înregistrarea unui nou material anunțând prezența pe următorul material a vedetelor Evil D. și Fernando Ribeiro. Prin urmare, pe scena Ghost Gathering 2013 se vor asculta și piese noi, marca Chaostar.
Ghost Gathering II: „The Call For Spirits” propune o experiență spirituală inedită călătorilor prin țara Bârsei care vor ajunge pe Valea Cetății Râșnov în luna iulie.
Ghost Gathering s-a dezvoltat ca o alternativă a evenimentelor urbane orientată către natură, muzică „non-mainstream”, schimb intercultural și promovarea valorilor autohtone la nivel internațional. La prima ediție au participat peste 50 de muzicieni, printre care amintim, Secrets of The Moon, Trobar de Morte sau Leafblade.
Scena muzicală este completată de un program de activități turistice, expoziți de arte vizuale și meșteșuguri menite să ofere publicului o experiență culturală completă. Ghost Gathering este un proiect deschis și acceptă propuneri de proiecte artistice pentru dezvoltare în zilele evenimentului.
Accesul publicului va fi organizat în baza abonamentelor ce pot fi achiziționate în avans din rețeaua Eventim si prin Metalhead la prețul de 50 lei abonamentul până pe 15 martie 2013, 80 de lei în perioada următoare și 100 de lei în zilele evenimentului. Vor fi disponibile și bilete cu acces limitat pentru fiecare zi a festivalului. Pachetul conține loc în camping și acces la evenimentele Ghost Gathering 2013.
Facebook: ghost.gathering.fanpage
Parteneri Media: 4arte.ro, 9am.ro, Be Where, Info Music, iConcert.ro, inoras.ro, infomusic.ro, infoturism.ro, jurnalul.ro, jurnalrock.ro, maximumrock.ro, metalhead.ro, metalfan.ro, rockstage.ro, rockxpress.ro, rockarolla.ro, Zile si Nopti

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *