ActualitateInternational

Cel mai bătrân panda mascul din lume a murit la vârsta de 35 de ani

Cel mai bătrân panda mascul aflat in captivitate a murit la vârsta de 35 de ani într-un parc tematic din Hong Kong, după ce sănătatea sa s-a deteriorat.

An An și-a trăit cea mai mare parte a vieții în Ocean Park, după ce el și o femela panda au fost dăruite Hong Kong-ului de către China în 1999. Femela panda, Jia Jia, a murit în 2016 la vârsta de 38 de ani, fiind la a aceea vreme cea mai bătrână panda din captivitate.

Ocean Park l-a plâns pe An An ca pe un membru al familiei care a crescut odată cu parcul și a construit legături cu localnicii și turiștii.

„An An ne-a adus amintiri frumoase cu numeroase momente pline de căldură. Inteligența și jocul lui vor lipsi cu multă lipsă”, a declarat Paulo Pong, președintele Ocean Park Corporation, într-un comunicat.

An avea hipertensiune arterială, o afecțiune comună printre panda batrani. În ultimele trei săptămâni, An An a fost ținut departe de vizitatorii parcului, pe măsură ce sănătatea lui s-a înrăutățit. A încetat să mănânce alimente solide și a fost semnificativ mai puțin activ în ultimele zile.

Săptămâna trecută, sute de oameni au lăsat comentarii la o postare facuta de Ocean Park in legatura cu starea de sanatate a lui An An, urându-i însănătoșire grabnică.

El a fost eutanasiat pentru a preveni noi suferințe joi dimineață, după ce medicii veterinari de la Ocean Park și autoritățile guvernamentale au consultat Centrul de Conservare și Cercetare din China pentru panda, a spus Ocean Park.

„An An a trăit o viață plină care s-a încheiat la vârsta respectabilă de 35 de ani – echivalentul a 105 de ani în vârstă umană, se arată în comunicat.

Hong Kong-ul a primit o altă pereche de panda – Ying Ying, o femeie și un mascul, Le Le – în 2007, pentru a sărbători cea de-a 10-a aniversare de la întoarcerea orașului în China.

China se angajează în mod obișnuit în „diplomația panda” prin care mamifere găsite exclusiv în China sunt închiriate altor țări în semn de bunăvoință.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *