gandul.ro
gandul.roActualitatePolitica

Ce pensie primește Adrian Năstase: „Cred că este foarte puțin”

Fostul premier al României, Adrian Năstase, se plânge că are o pensie foarte mică. Acesta a dat statul în judecată pentru recuperarea pensiei speciale.

Fostul șef al Guvernului, Adrian Năstase, un susținător al pensiilor speciale, spune că suma pe care o primește lunar este infimă.

Năstase a anunțat și suma pe care o încasează, motiv pentru care a dat statul în judecată. Fostul prim-ministru a spus că are o pensie lunară de aproximativ 5.000 de lei pe lună.

În România, pensia medie este în jur de 1.800 lei, sumă pe care circa 4,6 milioane de români o încasează lunar.

Ajuns la vârsta de 72 de ani, Adrian Năstase consideră că primește ”foarte puțin” de la statul român.

De asemenea, acesta a fost întrebat cât crede el că ar trebui să i se ofere, fostul premier a răspuns: ”Am primit ce trebuia. Aproape doi ani de închisoare”.

Adrian Năstase, dezgustat de statul român

Fostul premier Adrian Năstase, care a fost condamnat pentru corupție, este un susținător al pensiilor speciale acordate unor categorii de privilegiați, precum miniștri, parlamentari sau înalți funcționari, potrivit Antena3.ro.

Tododată, acesta a punctat faptul că pensiile parlamentarilor reprezintă doar 5% din sumele alocate pentru pensiile speciale.

Fostul om politic a subliniat că indemnizaţiile similare ale procurorilor şi judecătorilor sunt de zece ori mai mari, dar de acestea nu se atinge nimeni.


Citiți articolul original pe gandul.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (gandul.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *