În România, unii șoferi nu mai au voie să conducă din cauza unor afecţiuni medicale specifice sau nu mai pot primi permisul auto dacă nu mai sunt apți din punct de vedere medical.
Printre afecțiunile pentru care românii nu mai pot beneficia de permis auto se află și scleroza multiplă, boala Parkinson și demența/boala Alzheimer, întrucât acestea pot provoca mișcări întârziate, judecată slabă și memorie alterată, însoțită de confuzie.
Astfel, o serie de afecțiuni medicale împiedică buna concentrare a șoferilor din cauza convulsiilor aduse de epilepsie, din cauza amețelilor aduse de vertij, din cauza bolilor de inimă, din care fac parte atacurile de cord sau angina pectorală și din cauza glicemiei scăzute în cazul unui bolnav de diabet.
Actul normativ care stabilește că toți solicitanții unui permis auto trebuie să treacă printr-un control medical și afecțiunile care pot împiedica o persoană să conducă mașina pe drumurile publice este Ordinul Ministerului Sănătății nr. 1.162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul… [continuare]
Accesați articolul integral pe newmoney.ro