elle.ro
elle.roSanatate & Fitness

Care este legătura dintre carbohidrați și grăsimea acumulată pe abdomen

Specialiștii explică ce carbohidrați ar trebui să consumăm pentru a preveni acumularea grăsimii pe abdomen.

Nu doar carbohidrații reprezintă cauza acumulării grăsimii excesive în zona abdomenului, însă dacă mănânci prea mulți o să observi schimbări semnificative. Experții ne spun că orice macronutrient consumat în exces duce la acumularea kilogramelor. Totuși, felul în care carbohidrații sunt digerați devine riscant atunci când încerci să pierzi din greutate.

Adevăratele probleme încep atunci când rezerva de glicogen a atins capacitatea maximă. Atunci când alegem să mâncăm carbohidrați, nivelul insulinei crește. Insulina este responsabilă de a lua glucoză din celulele de sânge și a o transporta către părțile din corp care au nevoie de energie, dar este și un hormon ce depozitează grăsimea. Specialiștii explică faptul că, dacă nicio parte a corpului nu necesită energie, atunci glucoza nu va avea unde să se ducă și va fi transformată în grăsime.

Cum să mănânci carbohidrați fără a lua în greutate

Ar trebui să știi că există două tipuri de carbohidrați: cei simpli, pe care îi găsim în mâncarea procesată, la îndemâna oricui, digerați ușor de corp, și cei complecși, ce conțin multe fibre și sunt procesați mai greu de corp. Cei complecși îți vor oferi o senzație de sațietate pentru mai multă vreme și vor menține stabil nivelul de insulină, încurajând folosirea energiei și prevenind depunerea de grăsime…


Accesați articolul integral pe

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (elle.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alții au citit si ...