go4it.ro
go4it.roGadgetsTech & Stiinta

Camerele de securitate Hikvision, subiectul unei ample campanii de spionaj. Hackerii din Rusia vând la grămadă datele ce acces

În urmă cu doi ani, departamentul de Apărare al Statelor Unite a publicat o listă cu 20 companii de top active pe teritoriul SUA, printre care și Hikvision, acuzând conexiuni cu Partidul Comunist Chinez (CCP) și entități asimilate armatei chineze.

În ciuda acuzațiilor extrem de grave, dublate anul trecut prin dezvăluirea unei vulnerabilități foarte ușor accesibilă care transforma orice cameră de supraveghere a producătorului chinez într-o portiță de intrare spre domeniul privat al companiilor care au ales aceste echipamente pentru protejarea obiectivelor de interes, mai nimic nu a fost făcut pentru închiderea acesteia. Pe semne că interesele ascunse ale producătorului Hikvision primează în fața defectului firmware care anulează de facto însăși motivul pentru care respectivele produse există, ca și dispozitive de securitate.

Denumită CVE-2021-6260, vulnerabilitatea clasată cu un scor de 9.8 puncte din 10 posibile pe scara de risc a companiei de securitte care a descoperit-o… [continuare]


Accesați articolul integral pe go4it.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (go4it.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *