Sport

Bogdan Lobonţ, fost selecţioner U20, radiografie dură a fotbalului românesc: Suferim la pregătirea fizică, nu avem combustibil

Fostul selecționer al naționalei U20 a explicat care sunt minusurile fotbaliștilor români în comparație cu tinerii din străinătate.

„E simplu. Contractul a ajuns la final şi nu am căzut de comun acord să mai continuăm drumul împreună. A fost pe un an de zile. A fost o experienţă extraordinară, ţinând cont de valoarea lotului pe care l-am avut la dispoziţie, raportat la loturile celorlalte echipe. Dacă ne uităm la valoarea loturilor, raportat în milioane de euro, noi practic am fost pe ultimul loc. Valoarea medie a unui jucător a fost undeva la 130.000 de euro. În timp ce Italia, care e prima în acest top, valoarea medie a unui jucător este de 660.000 de euro. 7-0 cu Italia… ce să spun? Şi Roma a luat 7-1 de la Bayern Munchen, pe Olimpico, în Champions League.

Rezultatele au fost mult peste nivelul lotului nostru, ţinând cont de valoare. În plus, am avut cea mai mică medie de vârstă dintre echipele participante. Noi suferim la pregătirea fizică, la intensitate şi ritm. Am avut înfrângeri la scor pentru că am suferit din punctul de vedere al intensităţii, nu suntem obişnuiţi. Două meciuri, unul după altul, nu putem duce, pentru că nu avem combustibil suficient. Jucători de calitate avem. Dar e ca şi cum ai pune pe o maşină de lux un motor mic. Aici se face diferenţa. Anglia, Italia, Germania, aveau două-trei viteze peste noi. Majoritatea jucătorilor au venit din Liga 2 şi Liga 3, a spus Bogdan Lobonţ la DigiSport.

În vârstă de 44 de ani, Bogdan Lobonţ a preluat selecţionata U20 în august 2021 şi a strâns pe banca acesteia 8 meciuri de pregătire, având un bilanţ de 3 victorii şi 5 înfrângeri.

Înainte de a prelua România U20, Lobonț a mai fost principal la Universitatea Cluj (decembrie 2018 – iunie 2019, în Liga 2) și secund la naționala de seniori (august – noiembrie 2019).

Rezultatele lui Bogdan Lobonț la România U20

România – Portugalia 2-1
Anglia – România 6-1
România – Cehia 2-1
Germania – România 4-0
România – Polonia 2-1
Italia – România 7-0
România – Norvegia 1-2
Elveția – România 5-0


Citiți articolul original pe sport.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Toate mărcile aparțin proprietarilor lor de drept, toate materialele autorilor lor. Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *