ULTIMELE STIRI

duminică, 25 septembrie, 2022
romanialibera.ro
romanialibera.roDigital & Social Media

BCR și Vodafone au fost amendate de Protecția Datelor

Protecția Datelor a amendat două mari companii din România, după ce au accesat ilegat mai multe date persoane a sute de clienți. Astfel, BCR și Vodafone au primit o amendat de 2.000 de euro după ce datele personale a peste 560 de clienți BCR au fost transmise via e-mail dintr-o eroare tehnică a unei aplicații IT către alți clienți.

Anunțul a fost de Autoritatea pentru protecția datelor (ANSPDCP), printr-un comunicat de presă.

BCR și Vodafone au fost amendate de Protecția Datelor

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a anunțat astăzi că Banca Comercială Română și Vodafone au fost vizate de o investigația care a fost demarată ca urmare a unei notificări de încălcare a securității datelor.

„Astfel, potrivit celor menționate în formularul de notificare, încălcarea securității prelucrării datelor s-a produs ca urmare a unei erori tehnice a unei aplicații IT a operatorului. În cadrul investigației s-a constatat că au fost transmise e-mailuri conținând datele cu caracter personal ale unor clienți către alți clienți”[continuare]


Accesați articolul integral pe romanialibera.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (romanialibera.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.