infoFestival
infoFestivalMuzica

Baba Zula | Nuevo Tango Quintet feat. Marili Machado la Plai 2013

La PLAI, am trecut întotdeauna peste granițe. Fie că e vorba de stiluri muzicale, de culturi, de limbi diferite, mentalități sau sensibilități, nu ajungem niciodată la capăt de drum. Ediție după ediție, seară după seară, lucruri aparent incompatibile, ne arată că există ceva comun, frumos și foarte puternic, care ne determină să ne întrebăm ce se află mai departe. Duminică, 15 septembrie pe scena PLAI vom continua în acest spirit cu două formații ce unesc sonorități de pe trei continente.

Baba Zula PLAI 2013

Prima dintre aceste formații este Baza Zula, cu al lor “sound” psihedelic bazat pe saz (instrument turcesc cu corzi) ce îmbină muzica tradițională turcească cu electronica, reggae și dub, la care adaugă dansatoare, costume elaborate, poezie, teatru și desen live, într-un show cu tente ritualice.
Formată în 1996 de Levent Akman (linguri, percuție, mașini, jucării), Murat Ertel (saz și alte instrumente cu coarde, vocal, oscilatoare și theremin) și Cosar Kamçi (darbuka și percutie), Baba Zula este o formație greu de încadrat într-un stil anume.
Naiul amintește de tradiția sufi-islamică, clarinetul este un simbol al muzicii țigănești, sazul electric și o lingura de lemn sunt o busola muzicală spre originile muzicii turcesti pre-islamice sau chiar șamanice, împreună dând naștere coloanei sonore a Istanbulului de azi.

Nuevo Tango Quintet PLAI 2013

În aceeași seară de 15 septembrie, pe scena festivalului, va urca Nuevo Tango Quintet feat. Marili Machado.
Pe cei 5 cinci maeştri instrumentişti (Alin Stoianovici – acordeon, Sascha Bota – vioară, Roxana-Yvonne Coşereanu – pian, Ionuţ Dorobanţu – chitară, Johnny Bota – contrabas) ați avut ocazia să-i vedeți în cadrul concertului de lansare a primului material discografic, intitulat “Anivertango”, în Decembrie 2012, în sala mare a Teatrului Național Timișoara, ce părea neîncăpătoare.
De atunci, au primit aprecieri precum:
Kip Hanrahan (producătorul lui Astor Piazzolla): “De obicei ascult cu groază muzica lui Astor reinterpretată, și de regulă îmi justific această groază, dar asta e A NAIBII DE BUNĂ! Mulțumesc oameni!…foarte “cool”
Daniel Piazzolla (fiul lui Astor Piazzolla): “Foarte bun grupul, mi-a plăcut foarte mult! Sunt muzicieni excelenți.”
Cele de mai sus fiind spuse, nu aveam cum să nu-i aducem și la PLAI, mai ales ca au început o colaboare cu Marili Machado, una dintre cele mai recunoscute voci ale tango-ului argentinean.
e-mail: [email protected]
Bilete:
Bilete reduse cu 20% se pot cumpăra de la Eventim ( www.eventim.ro / casieriile Eventim) şi din reţeaua magazinelor Cărtureşti, Germanos, Orange și Vodafone până în data de 12.09.2013.
Prețul unui bilet pentru o zi de festival este 40 de lei până în 12.09.2013 | 50 de lei la poartă.
Prețul unui abonament pentru 3 zile de festival este 80 de lei până în 12.09.2013 | 100 lei la poartă.
Prețul biletelor conține toate taxele, impozitele și comisioanele de distribuție.
MUZEUL SATULUI BĂNĂȚEAN ARE CAPACITATE LIMITATĂ. Vă rugăm să cumpărați bilete din timp.
Detalii: www.plai.ro
Festivalul PLAI 2013 este organizat de Asociaţia Culturală Sunet Ambianţă Timişoara şi Casa de Cultură a Municipiului Timişoara, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi Consiliul Judeţean Timiş.
Sustin dezvoltarea PLAI: Cabinet Mercescu, Draexlmaier, Kathrein, Continental, IHM Total Consult și Quark Motors.
Sponsor PLAI 2013: Staropramen
Discografie Baba Zula:
1996 – Sommersault in the coffin
1999 – Seventeen Pieces From Three Plays
2003 – Psychebelly Dance Music
2005 – Belly Double
2007 – Dondurmam Gaymak soundtrack
2007 – Roots
2010 – Gecekondu
Discografie Nuevo Tango Quintet:
2012 – Anivertango

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *