infoFestival
infoFestivalSpecial

Au început înscrierile pentru Bursa de Spectacole, ediția XX!

Până în 15 aprilie, artiștii și companiile, directorii de festivaluri, producătorii, programatorii și finanțatorii din sectorul artelor spectacolului se pot înscrie la Bursa de Spectacole de la Sibiu, care se va desfășura în perioda 13-18 iunie 2016.

bursa-post

Perioada de înscriere se împarte în două sesiuni, iar cei interesați să își prezinte activitatea în fața publicului avizat, să stabilească noi conexiuni profesionale cu participanții din România sau din alte locuri ale lumii, se pot pot înregistra completând aplicația disponibilă pe site-ul Bursei, www.sibiuartsmarket.ro. La eveniment se pot înscrie atât persoanele care au disponibilitatea de a participa activ, la Sibiu, pentru un dialog cu participanții, cât și persoanele care doresc doar promovare în catalog și online, conform celor trei pachete puse la dispoziție, în perioadele de înscriere:

  • Prima sesiune de înscriere – termen limită 15 martie 2016
  • A doua sesiune de înscriere – termen limită 15 aprilie 2016

Informațiile complete despre perioadele de înregistrare, tipurile de pachete și recomandările organizatorilor sunt disponibile pe site-ul Bursei, la rubricile categorii de acces, condiții de participare, respectiv recomandări. Anul acesta, organizatorii pun la dispoziția celor interesați să se înregistreze un ghid special conceput pentru a-i sprijini în completarea corectă a aplicației. De asemenea, ghidul oferă recomandări care să ajute participanții să se promoveze într-un mod profesionist, într-un cadru al dialogului internațional.
Pe durata celor 6 zile, în cadrul Bursei, se desfășoară numeroase evenimente care au rolul de a iniția un dialog între participanți, oferind puncte de plecare pentru colaborări și proiecte comune între artiștii locali și operatorii culturali internaționali. În 2015, pe durata celor 6 zile, peste 120 de participanți din întreaga lume au luat parte la întâlniri, ateliere, dezbateri, conferințe.
„Bursa stabilește un cadru propice de informare și un spațiu de conexiuni, întâlniri și împărtășire a opiniilor. Lista foarte mare a invitaților din festival care include directori artistici, programatori, manageri și alți profesioniști din scena culturală din întreaga lume, a facilitat găsirea unor contacte productive și promisiuni pe termen lung. Pentru mine platforma a fost bogată și inspirațională.”, a declarat Katherina Vasiliadis, producător/relații internaționale, Machol Shalem Dance House (Israel).
În programul Bursei de Spectacole de la Sibiu sunt incluse diferite activități, toate concepute astfel încât partcipanții să fie constant în dialog. În cadrul conferințelor sunt dezbătute subiecte actuale din sectoarele culturale și industriile creative, prezentându-se constant oportunități de colaborare. Pe de altă parte, atelierele pun accentul pe împărtășirea experiențelor și învățarea continuă. Alături de noile evenimente specifice fiecărei ediții și adaptate realităților culturale naționale și internaționale, se vor regăsi în program conferințele, atelierele și întâlnirile de succes din edițiile precedente.
Activitățile de socializare din prima zi a Bursei de Spectacole se desfășoară într-un spațiu turistic pitoresc, unde participanții descoperă peisaje locale și mâncăruri tradiționale românești, stabilind în același timp conexiuni și parteneriate într-un mediu prietenos, informal.
Anul acesta, în cadrul conferinței dedicate Capitalelor Europene ale Culturii 2021 – orașe selecționate, veți putea lua parte la dialogul cu reprezentanții orașelor candidate din România, Grecia, Serbia și Muntenegru, dar și cu reprezentanți ai Comisiei Europene.
Atelierul Meetings and classes with great choreoraphers continuă seria întâlnirilor cu coregrafi de renume internațional. În 2015, în cadrul sesiunilor interactive, Amir Kolben, Barak Marshall, Jin Xing, Brenda Angiel și Silvia Macrea au împărtășit cu cei interesați metodele lor de lucru și tehnicile folosite.
Managers dialogue and projects, cel mai nou eveniment al Bursei, se axează pe aspectele organizatorice ale unui festival de muzică, teatru sau film, aducând în discuție crearea, menținerea și educarea publicului, conceperea programului, surse de finanțare și parteneriate, adresându-se tinerilor care lucrează în organizarea unui festival sau care doresc să pună bazele unui festival în viitor, personalului din instituțiile culturale sau orice persoană dornică să afle mai multe despre organizarea unui festival.
Bursa de Spectacole de la Sibiu (13-18 iunie 2016) este o structură asociată a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10-19 iunie 2016), cel mai complex festival anual de artele spectacolului din România.

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *