Dans
DansinfoFestival

Atelier de dans contemporan pentru copii, la eXplore dance festival #8

Cel mai important eveniment dedicat dansului contemporan si performance-ului din Romania – eXplore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival va incepe sambata, la WASP- Working Art Space and Production.
Primul week-end al festivalului ii este dedicat lui Colette Sadler (Marea Britanie, Germania). Artista va prezenta in cadrul festivalului doua spectacole si va sustine un workshop de dans contemporan pentru copii.
Sambata, 28 septembrie 2013, de la ora 10:00, la sediul WASP din Strada Ion Minulescu 67 – 93 va fi prezentat performance-ul We are the monstersun performance cu si pentru copii. Creat in decembrie 2011, spectacolul a beneficiat de numeroase rezidente si prezentari, desfasurandu-se pe durata a 25 de minute.
Performance-ul este urmat de un atelier participativ de aproximativ o ora, adresat copiilor cu varste intre 4 si 8 ani. Obiectivul atelierului este de a folosi miscarea, desenul, muzica live, imaginea si o recuzita diversa pentru a descoperi ce anume face corpurile diferite sau monstruoase, creand o legatura cu ceea ce participantii au vazut deja in spectacol.
We are the monsters a fost creat din dorinta lui Colette Sadler de a democratiza accesul si participarea in arta si dans, astfel indreptandu-si atentia catre un public nou – copiii, pe care ii vede ca o potentiala forta a schimbarii.
In spectacolele lui Colette Sadler vedem trupuri sfidand legile fizicii in cautarea libertatii de miscare, nelipsite de umor, care reusesc sa relativizeze limitele acestei forme artistice, dansul.
Duminica, 29 septembrie 2013, ora 20:00, la WASP va fi prezentat spectacolul I not I.  I not I  face parte dintr-o instalatie care invita publicul sa patrunda intr-o lume a unei familiaritati straine; haos de gesturi si inertie. Membre si gesturi se elibereaza, prind viata si dobandesc un adevar propriu, intrand pe un taram al formelor si intelesurilor parasite – Colette Sadler
Colette Sadler s-a nascut la Glasgow in 1974. A urmat studii de balet la Scottish Ballet, apoi studii de licenta in arta la Laban Centre din Londra. In 2002 a inceput sa isi dezvolte propria coregrafie realizand un numar de spectacole solo impreuna cu CCA, TRAMWAY Glasgow si NRLA/New Territories festival. Din 2006 locuieste in Berlin si isi promoveaza activitatea prin turnee in Europa. Pe langa activitatea coregrafica, Colette lucreaza ca freelancer, conducand workshopuri in cadrul unor institutii precum Royal Conservatoire Glasgow sau HZT Berlin (curs de licenta).
Biletele se pot achizitiona inainte de fiecare reprezentatie la pretul de 20 lei. Participarea la workshop se face pe baza de inscriere, la adresa [email protected]. Taxa de participare la workshop este de 10 lei/copil, iar locuri disponibile sunt 20. Informatii la telefon 0741.096.035.
eXplore dance festival se desfasoara cu sprijinul Programului Cultura al Uniunii Europene
Parteneri: Primaria Sectorului 1, Goethe Institut, Forumul Cultural Austriac, Ambasadei Regatului Tarilor de Jos in Romania, U.N.A.T.C. “I.L. Caragiale”, Cinedans – Dance on Screen Festival
Proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *