ULTIMELE STIRI

luni, 8 august, 2022
libertatea.ro
libertatea.roActualitateInternational

Anatoli Ciubais, fost colaborator al lui Putin, confirmat cu o afecţiune neurologică rară. Medicii nu exclud otrăvirea

lensa.ro

Medicii italieni au confirmat afecțiunea neurologică rară în cazul lui Anatoli Ciubais, fostul consilier principal al președintelui Vladimir Putin. De asemenea, autoritățile continuă să aștepte rezultatele testelor aprofundate pentru a exclude ipoteza otrăvirii, transmite The Moscow Times, care citează un prieten de familie și presa italiană.

Anatoli Chubais, în vârstă de 67 de ani, a fost spitalizat la sfârşitul săptămânii trecute, într-un spital din Italia.

„Medicii i-au confirmat în cele din urmă diagnosticul: Sindromul Guillain-Barré”, a scris miercuri, pe canalul său de Telegram, prezentatorea de televiziune Ksenia Sobchak, care a ataşat o fotografie a lui Ciubais pe patul de spital.

Cauza sindromului Guillain-Barré, în care sistemul imunitar atacă nervii și provoacă o slăbiciune musculară cu debut rapid, nu este încă cunoscută, iar recuperarea poate dura ani de zile.

„Starea lui s-a stabilizat, dar Anatoli este încă la terapie intensivă. Picioarele și brațele nu îi funcționează bine, ochii nu i se închid și are paralizie facială parțială”, a declarat Sobchak.

Ciubais este protejat de o „super escortă” de agenți privați la un spital privat din orașul Olbia din nordul Sardiniei, conform agenției de presă ANSA.

Deși ipoteza otrăvirii pare din ce în ce mai puțin probabilă, se așteaptă ca rezultatele testelor medicale amănunțite la care a fost supus într-un spital privat să confirme acest lucru, notează sursa citată.

Un procuror din nordul Sardiniei l-ar fi vizitat marți pe Ciubais „pentru a verifica starea sa de sănătate și pentru a aduna informații despre incident”. Nu a fost deschisă nicio anchetă oficială, iar procurorii au desfășurat doar activități „informative” la insistențele soției lui Ciubais, din cauza unor cazuri de otrăvire din trecut, mai scrie ANSA.


Citiți articolul original pe libertatea.ro

Declinarea răspunderii! stirihub.ro este un agregator automat al media din Romania. În fiecare articol este specificat hyperlinkul către sursa primară. Preluarea informațiilor urmăreste promovarea și facilitarea accesului la informație, cu respectarea drepturilor de proprietate intelectuală, conform cu termenii și condițiile sursei (libertatea.ro). Dacă sunteți proprietarul conținutului și nu doriți să vă publicăm materialele, vă rugăm să ne contactați prin e-mail – [email protected]. Conținutul va fi șters în 24 de ore.
chilipirul-zilei.ro/

Care este reacția ta la acest articol?

Alții au citit si ...

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată.