Cele trei mari arii organizaționale care prin schimbare pot construi succesul unei afaceri sunt arhicunoscutele: structură, procese și angajați. Desigur că finanțarea este relevantă, dar am exclus-o din material având în minte vorbele unuia dintre liderii de business români, care îmi spunea: Marius, cu bani poate oricine. De cele mai multe ori, modul în care decidem să operăm asupra acestor trei arii, este motivat de doua mari condiționări: obiectivele financiare și factorul timp.
Vă invit să vedem care sunt însă cele cinci problematici majore de considerat în 2023 și pe care le putem translata într-un plan acționabil, chiar peste aceste trei arii.
1. Prioritizează potențarea valorilor business-ului tău și nu reducerea gap-ului față de competiție
Având 50% din organizații care spun că nu sunt pregătite pentru încă un șoc în perioada imediat următoare, nefiind echipați sau suficient de rezilienți, ne obliga la reconsiderarea strategiei și a modului în care operăm business-ul. Cheia în acest proces este viteza cu care identificăm si acționăm elementele specifice, din ADN-ul afacerii noastre, și care ne pot diferenția suficient cât să depășim competiția.
Într-o întâlnire oficială cu reprezentanții autorităților în comunicații din Romania, am aflat ultimele rapoarte despre piață, iar cu privire la cea de fix, liderul Digi ocupă poziția cu 67%, urmat de Orange cu 20% si Vodafone cu aproximativ 13%. În mod evident, singura companie care se poate gândi la o strategie pe fix este Digi, ceilalți avand nevoie de o alta ancora. Este un simplu exemplu de focus…
Accesați articolul integral pe